Man trenger ikke krysse Grønland for å dra på ekspedisjon, eller gå Norge på langs for å få en flott tur. Ikke trenger man klær i "flere-tusen-kroners-klassen" heller... Kommer man over dørstokken er mye gjort.

Ikke langt unna ligger skogene. Bli med ut.
Mikroeventyrene venter :)


For å gjøre det lettere å følge turene jeg går, så er hver tur logget med gps, og sporloggen er satt inn i slutten av hvert innlegg. Etterhvert som nye stier blir tråkket opp, så havner de her.

God tur!

150 Beste

Jeg har kjøpt meg en ny turbok!

Boka med den treffende tittelen "Markas 150 beste sommerturer" (Tun Forlag, 2008) tar for seg Nordmarka, Lillomarka, Krokskogen, Bærumsmarka og Østmarka. Litt utenfor Aurskog-Høland, javel, men det er i disse traktene jeg tuslet mest i oppveksten. Dessuten er det ikke lenger unna enn at det fungerer fint med dagstur i disse traktene.

Formålet med boka er å bruke den som inspirasjon til nye turer, men jeg har også som mål å gå samtlige turer i boka. Jeg innser at ikke alle turene vil gås akkurat som omtalt i boka, da flere turer starter på ett sted, og avsluttes på ett annet. Dette er veldig upraktisk med hensyn til at jeg sannsynligvis kommer med bil, og gjerne vil gå en runde for å ende opp der hvor bilen står, logisk nok. Endel av turene er overnattingsturer, og jeg vil da i størst mulig grad benytte meg av DNT hytter. Ingen stor fan av teltlivet lenger, hehe. Har ligget mine timer under kondensdryppende teltduk, i klaustrofobisk sovepose på ubehagelig underlag. Nei takk.

Selvsagt vil turene havne her på bloggen etterhvert. Turene blir da tagget med "150Beste".
Du finner dem også i oversikten under:


1. Rundt Nøklevann, Østmarka.
Å betegne Nøklevann som en perle er neppe å ta for hardt i, men en hemmelig perle er det ikke. Er du av den selskapssky typen, som helst ikke vil treffe andre i marka? Da er dette ikke turen for deg.
Vakkert område, i lett kupert og åpent terreng. Grusvei.


2. Sørsetra, Krokskogen
Turen fra Sollihøgda til Sørsetra er en klassiker, både sommer og vinter. Jeg gikk turen litt for tidlig på året, og gikk derfor ikke over Rønningsåsen på grunn av for mye snø. Jeg gikk i Toresplassløypa i steden. Åpent og vakkert skogsterreng. Blå- og rødmerket sti. DNT løype.


3. Flåtetur, Østmarka
Og kalle denne turen for "Flåtetur i Østmarka" er muligens å ilegge disse to minuttene mer verdi enn de strengt tatt fortjener. Men det er jo en kuriositet da. Det har blitt hevdet at det burde være Taxfree salg ombord, fordi flåten krysser grensa mellom Ski og Enebakk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...