mandag 1. mai 2017

Shoppingens bakside - eller forside om du vil...

Tallmon naturreservat, Charlottenberg

4,2 km


Nå er det jaggu lenge siden jeg har oppdatert noe i bloggen. Opprinnelig var dette tenkt som en turblogg for Aurskog-Høland, og noen nære områder. Det er det jo forsåvidt fortsatt, da fleste parten av turene går i dette området. Nå da jeg har flyttet ut av kommunen, og ut av fylket forsåvidt også, så vil oppdateringene fremover i hovedsak være i områdene rundt Kongsvinger. Men det kan like gjerne handle om Årnes, som Finnskogen... Nå er jo dette ikke uoverkommelig langt unnafor de fleste bosatt i Aurskog-Høland, så jeg håper at turbloggen fortsatt er aktuell å følge med på.
I dag gikk jeg i ett område mange reiser til for å shoppe - tobakk, flesk, ost...., men de færreste tar med seg turskoa. Meg selv inkludert :) Det håper jeg nå å endre på! Rett på andre siden av den store rundkjøringa utenfor Charlottenberg shoppingsenter, ligger Tallmon naturreservat. Ganske så anonymt, ble det opprettet i 2010. Reservatet er ikke store greiene, men det er merket diverse turløyper, også en 2,5 km lang lysløype, som tar deg rundt på historisk grunn. Reservatet rommer bla flere beverdemninger, og den rødlistede Heroringvinge sommerfuglen (Coenonympha hero) er oppservert langs lysløypa.
Jeg valgte den lengste runden - som er 4,2km. Denne gangen gikk jeg uten hund (!) og uten gps-tracking... Endomondo slo seg helt vrang, og nektet å samarbeide. Bikkjene fikk være hjemme, da utenlandsreise er forbeholdt dem med pass (les: ormekur mot revens bendelorm)

Dårlig skiføre :)

Området Tallmon er for en stor del åpen furuskog på sandgrunn, ikke helt ulogisk, da tall er svensk for furu. Stiene er brede og godt merket. Det er fargekoder på trærne alt etter hvilken løype du vil gå, og hva du vil se på turen. Jeg valgte den gule løypa, og hadde ingen problemer med å følge merkene.
Turen egner seg for alle, det er lett å gå, men litt kronglete for vogn kanskje, og noen steder ganske bratt. Det bratteste partiet heter Hökedalsstigen og der er det laget rekkverk hele veien til topps. Turen byr på enkelte glimt av krigshistorien og livet langs grensa i form av små informasjonsplakater.

Hökedalsstigen


Så, neste gang dere skal ut på shopping - husk turskoa! Ett flott tilrettelagt område, åpen skog, vann, økodam, gode stier, masse benker langs stien, grillplass,.... Sett av en time eller tre, til rekreasjon i de "ikke så dype" svenske skoger... God tur!1 kommentar:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett

Har du gått turen?
Fortell meg om det :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...