Man trenger ikke krysse Grønland for å dra på ekspedisjon, eller gå Norge på langs for å få en flott tur. Ikke trenger man klær i "flere-tusen-kroners-klassen" heller... Kommer man over dørstokken er mye gjort.

Ikke langt unna ligger skogene. Bli med ut.
Mikroeventyrene venter :)


For å gjøre det lettere å følge turene jeg går, så er hver tur logget med gps, og sporloggen er satt inn i slutten av hvert innlegg. Etterhvert som nye stier blir tråkket opp, så havner de her.

God tur!

Festningsåsen


Rundtur, Store Langsjø - Festningsåsen

5,8 km

Turen i dag går over både asfalt, grusvei, kjerrevei, merket sti og umerket sti, dessuten kommer du ned til ett vann, og du unngår store bilveier... Ikke værst for en tur som er under 6 km lang. I tillegg er det en runde-tur, så den er egentlig helt genial som en sånn "før jobb tur" (i mitt tilfelle), eller en tur før/etter middag :)

Bilen parkerte jeg i T-krysset mellom søndre og nordre Bernhus, i Bjørkelangen (59.87375N 11.57117Ø). Grusveien jeg begynte å gå på er bommet, og uten biltrafikk til vanlig. Nå driver de riktignok å tar ut tømmer, og lager veier oppi åsen der, så anleggstrafikk kan forekomme. Planen er nok å bygge ut hele åsen er jeg redd...


Ny vei innover åsen
I enden av grusveien er det en snuplass, men stien fortsette rett frem gjennom skogen. Stien er ikke merket, men tydelig å se. Det var en kjerrevei for noen år siden, men er i ferd med å gro igjen... Stien går gjennom det som kalles Djupdalen, og tar oss rett ned til Store Langsjø.

Det er veldig lite vann i Store Langsjø nå, så det blir nesten litt surrealistisk å se strandsonen. Gamle avhogde trær og stubber stikker opp som hvite skjeletter overalt...En fordel er jo at man kan gå tørrskodd ut til øya :)Etter at Fritz har fått sitt obligatoriske bad, han bryr seg ikke om at vanntemperaturen er max 5C, så gikk vi videre. Det vil si, vi må gå litt tilbake på stien der vi kom fra. Etter ca 2-300 m kommer vi til ett sti-kryss. Vi tar nå opp til høyre. Stien går ganske bratt oppover ett stykke, før den flater seg ut. Den er tydelig å se gjennom den åpne skogen. Stien møter en ride-sti (flislagt) etter en stund, og vi kan velge å ta ride-stien som går over til grusvei, eller vi kan fortsette til høyre, og gå på sti. Jeg velger alltid sistnevnte. Jeg foretrekker sti fremfor grusvei hvis det er mulig :)


Vi slipper selvsagt ikke unna, så denne stien ender også opp på grusveien tilslutt. Nede på veien, tar vi til venstre. Etter ca 100m møter vi ride-stien igjen, der den tar av fra grusveien og brått inn til høyre. Nå følger vi ride-stien, bare noen meter, til den kommer ut midt i byggefeltet i Festningsåsen.

Nå følger vi fortauet nedover til første veikryss. Der tar vi inn til venstre, og etter bare noen meter tar vi brått til høyre igjen... ned en bratt grus-sti. Den tar oss rett ned på gangveien.


Da er det bare å tusle nedover :) Den asfalterte gangveien går ned til Bjørkelangen sentrum, ved idrettsplassen. Men vi tar av fra asfalten, og følger grusveien som går ned til venstre ved sivilforsvarsleiren.

Gamle sivilforsvarsleiren


Nå er det bare å følge denne grusveien de siste 100-meterne, og bilen er i sikte :)


Takk for turen :)
Gps loggen finner du under:


View Rundtur, Langsjø - Festningsåsen by Raggdog on Breadcrumbs

Powered by Breadcrumbs: manage, edit and share GPS tracks for free.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du gått turen?
Fortell meg om det :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...