Man trenger ikke krysse Grønland for å dra på ekspedisjon, eller gå Norge på langs for å få en flott tur. Ikke trenger man klær i "flere-tusen-kroners-klassen" heller... Kommer man over dørstokken er mye gjort.

Ikke langt unna ligger skogene. Bli med ut.
Mikroeventyrene venter :)


For å gjøre det lettere å følge turene jeg går, så er hver tur logget med gps, og sporloggen er satt inn i slutten av hvert innlegg. Etterhvert som nye stier blir tråkket opp, så havner de her.

God tur!

På tur rundt Mangenfjellet

Garsjø - Myrås - Gravdalen - Garsjø

12 km

Å finne en runde å gå på Søndre Mangen, uten at man skal kjempe seg gjennom tett kratt og ugjennomtrengelig urskog... det er ikke lett kan jeg fortelle. Men de finnes :) Jeg har bodd langs Sør Mangen-veien i mange år, og har gått disse skogene på kryss og tvers. Stort sett utenom sti, fordi oppgåtte stier er mangelvare i den søndre delen av Mangenskogene.

Store Garsjø


En av de fineste turene på Mangen, enten det er sør eller nord, det er turen over Sakkusmosan. Turen starter på parkeringa ved Garsjøen, og tar oss opp på Mangfjellet, over myrområdet Sakkusmosan, ned gjennom Gaupelia, til Myrås, og derfra på grusvei gjennom Gravdalen, ned Jomfrubakken og tilbake til bilen. Kort fortalt, hehe :)

Bildene i denne bloggposten er fra litt forskjellige turer, og forskjellige tider på året...


Skiltet som er oppført ved parkeringa ved Store Garsjø vitner om stor aktivitet i vinterhalvåret. Mangenfjellet Turlag gjør en kjempe jobb for alle som liker å gå tur med ski på beina. Alle de merkede løypene er vinterløyper, og ikke spesielt egnet for sommertur - hvis man ikke er beredd på å svømme over tjern og myrer da selvsagt, hehe. Allikevel kan man følge noen av dem, også uten frost i bakken, man må bare regne med å bli våt på beina, og gå utenom de største vannhullene. Det er nemlig vått over de store myrene på Mangenfjellet :)

Vårstemning i skogen, på vei opp på Mangenfjellet.

Det går fint ann å gå i skisporet her

Sakkusmosan

Sakkusmosan, løypesporet er lett å følgeEtter at myrplatået, Sakkusmosan er unnagjort, passerer man ett lite vann, Folungtjenn. Dette vannet pleier jeg å ta en liten avstikker til. Her er det koselig å sitte på berget, å nyte en kopp kaffe.

Folungtjenn
Folungtjenn
Etter vannet, går turen gjennom skogsterreng, og flere små myrer må passeres. Etter en stund kommer man til Gaupelia, som er ett åpent steinete område. Man kom jo gjette hvorfor stedet har fått sitt navn...


GaupeliaVi passerer lia, og kommer rett over på traktorstien som tar oss ned til Myrås. Fra Myrås er det grusvei hele veien gjennom Gravdalen og fram til Sør Mangenveien. De siste 100-meterne tilbake til Garsjøen, må man gå langs bilveien.

Gravdalen

Svarttjenn

Svarttjenn


God tur!
Turloggen finnes her:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du gått turen?
Fortell meg om det :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...